Titanic, 15 d’abril de 1912

Titanic.
Atlàntic Nord.
Nit del 15 d’abril de 1912.
Naufragi del vaixell més gran del món.

Aquella nit va matar 1503 passatgers. Aquella nit va qüestionar els avanços tecnològics i la prepotència dels humans. Aquella nit de lluna negra i mar en calma a zero graus, va repartir, arreu, dignitat i deshonor, amor i heroisme, covardies i misèria. Els músics de la nau van posar-hi el to romàntic interpretant “Nearer my God to Thee” fins al final. Aquella nit va fer glaçar més de mig món.

Arran del gran naufragi es canviaren normes sobre el nombre mínim de bots, les hores de guàrdia telegràfica i les patrulles de gel. Amb la telegrafia sense fils, la immediatesa del periodisme va significar una gran revolució. D’altra banda, les asseguradores van replantejar-s’ho tot. Per a alguns, el naufragi del Titanic, també va ser un repte que es va perdre contra Déu i, la guerra sorda entre les navilieres alemanyes i britàniques, el preludi de la Gran Guerra.

Quant a bounty

Nascut l'any 1949 a Ciutat de Mallorca. Capità de vaixell jubilat. Entusiasta de la literatura.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.