Adéu a la Llibreria Nàutica de Barcelona

Has anat a la Llibreria Nàutica –carrer Fusteria no. 12– , davant de Correus. Hi has anat a recollir els llibres teus: Temps de tròpic i oceà i Aquella nit, enmig de l’oceà, que tenien en dipòsit. Per jubilació dels propietaris, la petita llibreria abaixa la persiana dintre d’una setmana. Almenys de moment, no han trobat ningú per al traspàs, i això vol dir que morirà, com de fet ja ha mort la marina mercant que vas conèixer. Penses que per a tu ha estat la llibreria de tota la vida d’ençà que vas començar amb la carrera: cartes de treball de l’estret de Gibraltar, transportadors, llibres tècnics, roses per a cinemàtiques… Si és que no els fa, el primer cop que te’n vas servir ja deu fer prop de cinquanta anys. De fet, tot un trànsit que, per a tu, va des del temps de la dictadura de Franco fins al temps del neofeixisme actual disfressat de democràcia de Rajoy i els seus adlàters. Així mateix, has aprofitat per deixar quatre exemplars teus a la llibreria de l’Espai Mallorca i per fer unes quantes compres de Nadal. D’altra banda, a la llibreria La Central, del carrer Elisabets, has comprat La matemàtica de la història, d’en Juli Gutiérrez Deulofeu, que condensa l’obra de l’estudi del seu avi –n’Alexandre Deulofeu–, sobre el comportament cíclic i matemàtic de la història, estudi segons el qual Catalunya serà independent cap a l’any 2029. Segons consta a la contraportada, sembla que, amb els seus càlculs, Alexandre Deulofeu va pronosticar la desintegració soviètica, la reunificació d’Alemanya, l’expansió xinesa, el conservadorisme creixent dels Estats Units i el desmembrament progressiu dels grans estats europeus en favor de les nacions originàries, sempre sota l’ègida d’una Alemanya forta. És un llibre que t’atreu.
Avui, en tot cas, t’ha servit per escampar la boira o per “te changer les idées”, l’expressió francesa equivalent que gairebé mai no recordes.

Quant a bounty

Nascut l'any 1949 a Ciutat de Mallorca. Capità de vaixell jubilat. Entusiasta de la literatura.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.