La punyetera vanitat

Quan van donar-te la notícia, diversos sentiments se’t van acumular: incredulitat, ràbia, venjança, impotència… Tots trabucats un sobre l’altre! Després, vas llegir els periòdics: anaven a per tu sense vergonya. Tant, pel capbaix, com vosaltres aneu contra els catalans.
De tu mateixa en vas renegar cent mil vegades. Quina necessitat tenies d’un títol més en el currículum que no fos per punyetera vanitat? Vas maleir-te cent mil cops i vas maleir-los a ells encara més. Volien enfonsar-te! De fet, ja sabies que tenies enemics, però encara confiaves en els teus contactes, en la tutela de la ministra, en el secrets foscos que sabies del partit.
Encara no te’n saps avenir de com això ha pogut passar. L’estupidesa, el descrèdit… I tot rematat pel caprici de l’aventura dels quaranta euros maleïts. Mai no acabem d’aprendre les lliçons! Penses en aquell fiscal que, encara pitjor que tu, va passar de ser al cim de la seva vanaglòria a convertir-se en cendra en un no-res. A ell, per si de cas hi havia proves de quelcom irregular, el van cremar. A tu, els dolents només et cremen el prestigi, l’orgull i la punyetera vanitat. Com a mínim de moment.
Al teu despatx fa fred, i les parets de color beix semblen brutes i tacades d’humitat. De cop i volta el sents inhòspit, enfrontat. T’arriba, fins i tot, la sensació de mala olor, les dues cares de la gent… T’arriba la buidor que mai no vas pensar.
Penses que tens diners, tens propietats, espai i temps per poder venjar-te… Et dius, amb tot el teu sarcasme, que et pots comprar tantes cremes com et calguin. Et dius, així mateix, que com en aquella dita àrab, que asseguda al davant de casa teva veuràs passar el cadàvers d’aquells del foc amic. Han posat en evidència el teu cinisme i t’han fet perdre saber estar, elegància i muntanyes de glamur. De fet se t’han pixat a sobre, per molt que dir-ho així no quedi fi. Et dius, emperò, que com et dius Paulina, sobreviuràs!

Quant a bounty

Nascut l'any 1949 a Ciutat de Mallorca. Capità de vaixell jubilat. Entusiasta de la literatura.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.