Dover

Deu ser l’any 1972, hivern, amb el “Glaciar Gris”, un mercant petit. El vaixell s’aproxima al port de Dover en un matí gelat, de possiblement temperatura sota zero. Porteu tomàtecs de Canàries. Si no recordes malament, és una mica abans d’agafar pràctic a l’àrea de Folkestone. Hi vas d’alumne, o d’agregat com es deia en aquell temps. El capità t’ordena pujar a la coberta magistral per hissar la bandera de cortesia, que és la del Regne Unit en aquest cas. Enmig del dia gris ja es veuen els famosos penya-segats blancs d’aquesta costa. Peques de novell i puges sense guants a la coberta magistral. Agafes la drissa i, a l’anella, hi lligues la bandera. Quan intentes hissar-la, del fred que fa ja no tens tacte i se t’escapa voleiant al vent que suma dues velocitats: la del vent en si i la del mercant. Baixes al pont per mirar de trobar uns guants. El capità gallec, Ángel de la Cruz, renega deu vegades i et fa una repassada verbal que, a dia d’avui, encara tens present. T’hauries volgut fondre d’inútil que et vas sentir!

Quant a bounty

Nascut l'any 1949 a Ciutat de Mallorca. Capità de vaixell jubilat. Entusiasta de la literatura.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.