El vaixell impossible

Penses que el que vols, en el teu onirisme desbordat, és navegar en un vaixell impossible que mai no toqui port, que no tingui destinació; un vaixell al qual ni tan sols li calgui fer provisió ni d’aigua ni de boca ni tampoc de combustible; un vaixell pel qual no existeixi la gent de les oficines navilieres, ni l’abús ni el control.

Per a tu, el temps gris, la nit i el fred no tenen importància. La boira…, aquesta sí. La boira fa que t’enganxis al radar i se’t trenqui la idea de la pau. Boira vol dir hores i hores d’estar dempeus al pont, de prendre cafè, més cafè…, un entrepà aquí i un altre allà. Vol dir el cambrer que et pregunta a veure a quina hora arribareu i tu que li respons que no penses arribar enlloc. Vol dir que, tot seriós, també li puntualitzes que acabes de tornar-te boig. «Coses del capità», el bon home deu pensar.

Res no et preocupa. Els pistons del motor es mouen compassats, i tu, si no fos perquè saps que aquesta il•lusió és una mentida, gairebé afirmaries que ets feliç.

Quant a bounty

Nascut l'any 1949 a Ciutat de Mallorca. Capità de vaixell jubilat. Entusiasta de la literatura.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.