Of Fathers and Sons

Vaig anar a veure Of fathers and sons, un documental de Talal Derki sobre la iniciació dels nens sirians en la guerrilla gihadista. L’acció té lloc en un petit poble del país. Aquest documental et fa sentir calfreds per aquesta banalització del mal en nom de la religió; fa que et vinguin calfreds per aquesta manera de robar la infantesa a la canalla; fa que et vinguin calfreds per la manera com, de passada, es menysprea les dones amb una sèrie de comentaris o “detalls” que a primer cop d’ull semblen banals com: “digues-li que si no deixa de plorar la tiraré per la finestra”. En un altre moment, els nens mascles s’entretenen tirant pedres a les nenes! Un d’ells presumeix que n’ha encertada una en el turmell. I aquest fanatisme el tenim ara i aquí. Fa poc més de segle i mig el teníem nosaltres amb la Inquisició. Així mateix, no puc evitar pensar que en el rerefons de la gihad hi ha la creació de l’estat d’Israel i la política jueva cap el poble palestí amb poques queixes d’occident.

Quant a bounty

Nascut l'any 1949 a Ciutat de Mallorca. Capità de vaixell jubilat. Entusiasta de la literatura.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.